Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

L'Acadèmia

Sala de premsa

Només una de cada deu dones que han patit violència masclista durant el darrer any ha rebut atenció psicològica.
Publicada el 08/11/2019

Només una de cada deu dones que han patit violència masclista durant el darrer any ha rebut atenció psicològica. En canvi, més del 40% de les dones declaren tenir por de sortir soles de casa i procuren anar acompanyades, després dels fets ocorreguts.

 

Segons la Dra. Roser Cirici, coordinadora del grup de Violència Masclista de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, el diagnòstic més freqüent entre el 30 i el 85% dels casos és el Trastorn d’Estrès Posttraumàtic, però també hi poden haver altres tipus de diagnòstics psiquiàtrics com el trastorn de la conducta alimentària, el trastorn obsessiu compulsiu, el trastorn límit de personalitat, el trastorn d’ús de substàncies o altres.

 

El Grup de Treball i Recerca de Dona i la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha organitzat la segona jornada sobre “Violència Masclista i Salut Mental” on, professionals de la salut mental i dels dispositius que atenen les dones, debatran i reflexionaran sobre  com la violència masclista que pateixen les nenes i les dones pot afectar la salut mental en totes les etapes de la seva vida. També abordaran aspectes més concrets com  ara l’increment del risc de patir violència masclista  en les dones que tenen una malaltia mental.

 

Les nenes que han estat víctimes de violència masclista, tant per haver viscut en un entorn violent com per haver estat víctimes de negligències parentals, maltractaments o abusos, construeixen la seva personalitat amb importants mancances afectives, que els influirà significativament en la seva vida adulta.

 

L’objectiu d’aquesta segona  jornada és donar visibilitat a les diferències en les causes dels trastorns mentals, en la presentació dels símptomes i en la necessària adaptació dels tractaments quan els pacients són dones.

 

La jornada se celebrarà demà divendres 8 de novembre, a partir de les 9:30h. i fins a les 14:15h., al Campus del Rectorat de Lleida, Pça de Victor Siurana, 1 Lleida.